gin s pomerančem a rozmarýnem

V sobotu u nás obědval Ježíšek. Přinesl nám spoustu knih a parádní piknikový koš. Tak snad aby se už oteplilo, abychom mohli na piknik vyrazit.

Vařila jsem oběd o několika chodech. Vsadila jsem na osvědčenou klasiku, protože byla součástí i oslava tátových narozenin a přípitek  k třicátému výročí svatby mých rodičů, proto jsem nezkoušela žádné novinky. Přípravu jsem kvůli časové náročnosti musela rozdělit do dvou dnů, ale výsledek stál za to.

– pečená červená řepa s ovčím sýrem
kuřecí vývar s nudlemi
– hovězí na pivu s vařenými bramborami a glazovanou mrkví
– jablečný štrůdl

Připíjeli jsme ginem.

Gin s pomerančem a rozmarýnem:

480 ml vody
185 g cukru
2 větvičky rozmarýnu
1 bobkový list

pomeranče – na každý drink budete potřebovat 3 lžíce pomerančové šťávy
gin
led
tonic

Nejdřív si připravte rozmarýnový sirup. Do menšího hrnce nalijte vodu, přidejte cukr, rozmarýn a bobkový list. Přiveďte směs k varu, občas zamíchejte a vařte 3 – 5 minut, dokud se cukr úplně nerozpustí. Odstavte hrnec z ohně, ale nechte směs ještě 10 minut odpočívat. Přelijte přes sítko.

Do každé skleničky dejte led, 3 lžíce ginu, 3 lžíce pomerančové šťávy, 1 lžíci rozmarýnového sirupu a asi 3 lžíce toniku.