sladkokyselá řepa zasyrova


Recept úspěšně vyzkoušený i na lidech „já řepu vlastně moc nemusím“. Žádné nakládání, vaření nebo pečení. Zkuste jednou připravit řepu zasyrova, budete určitě příjemně překvapeni.

Recept jsem odkoukala od Hany Michopulu. Její kuchařka Recepty z farmářského trhu má podtitul jak snadno & skvěle vařit z českých sezónních surovin. Takový vaření mám nejradši!

Sladkokyselá řepa zasyrova podle Hany Michopulu:

500g červené řepy – vybírejte co nejmenší kusy
1 malá cibule – nadrobno
1 utřený stroužek česneku
2 lžíce nasekané petržele

na zálivku:
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce vinného octa
1 lžíce tekutého medu
1 lžička soli
čerstvě mletý pepř

Syrovou řepu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte k řepě nakrájenou cibuli, utřený česnek a petrželku.

Suroviny na zálivku dobře smíchejte a přelijte zálivku přes řepu. Promíchejte a nechte aspoň 30 minut proležet.